Image

Teemu Karppinen

Suomen Mentoritiimi Oy:n operatiivinen johtaja

Teemu on tri. Harri Gustafsbergin perustaman Suomen Mentoritiimi Oy:n operatiivinen johtaja (COO) sekä ammattivalmentaja ja -puhuja.

Teemun erikoisosaamista ovat stressinhallinta ja resilienssi, henkisen ja fyysisen suorituskyvyn vahvistaminen, sekä vuorovaikutustaidot ja tiimityö. Hän on valmentanut lähes 20 vuotta ja takana on yli 10 000 valmennusta.

Katso teemukarppinen.fi

Huippusuosittua kansainvälistä osaamista

Teemun suosituille valmennuksille on osallistunut satoja eri alojen ammattilaisia mm. suuryritysten johtajia, huippu-urheilijoita, ammattivalmentajia, erikoisyksikön poliiseja, näyttelijöitä, pilotteja, lääkäreitä ja professoreita.

Hän on valmentanut paljon eri organisaatioissa Suomessa ja ulkomailla, niin johtoryhmiä, esihenkilöitä kuin henkilöstöjä. Asiakkaina ovat olleet mm. IBM Dublin, Pöyry Switzerland Ltd, Nokian Renkaat, Nordea, Aalto Yliopisto, Kesko, OP, ELO, Veikkaus ja Valmet.

Teemu on myös kouluttanut yhdessä Harrin kanssa yli 300 stressinhallinnanvalmentajaa Suomeen. Kyseessä on Harrin iPREP (International Professional Resilience & Eciency Program) stressi- ja resilienssi-valmennusmenetelmään pohjautuva koulutus, joka on loppuunmyyty yli 10 kertaa peräkkäin.

Teemu on lisäksi rakentanut yhdessä Harrin, Toronton yliopiston psykologian professorin Judith Andersenin ja Yhdysvalloissa toimivan psykiatrin Joseph Arpaian kanssa työelämän ylimmälle johdolle sekä tiimeille tarkoitetun URSUS - stressi- ja resilienssivalmennuksen, jota he kouluttavat hyvin monen eri alan organisaatioille ja nykyään myös kuluttajille. Valmennukseen on osallistunut tuhansia ihmisiä Suomesta ja ulkomailta.

Palkittua asiantuntijuutta

Teemu on toiminut asiantuntijana useissa alan kirjoissa, mm. Tohtori Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin vuoden 2018 parhaaksi bisneskirjaksi palkitussa Tilannetaju kirjassa sekä Åhmanin vuoden 2020 parhaaksi bisneskirjaksi palkitussa Keskusteluälykkyys painetilanteissa kirjassa.

Hän on toiminut asiantuntijana usein myös mediassa, kuten Ylellä ja Ilta-sanomissa»

Teemu kirjoittaa tällä hetkellä omaa kirjaa Tee edes jotain - loitsu organisaatioiden toivonkantajille. Kirja tähtää tieto-, ja toimistotyössä toimivien johtajien sekä työntekijöiden parempaan vireystasoon, stressinhallintaan, paineen sietämiseen ja yhteistyökykyyn.

Liiketalouden Merkonomi ja Tradenomi tutkintojen lisäksi hän on Master Mind Coach® Certied Trainer, MB-Master Coach ja TL-Personal Trainer. Teemun valmennusfilosofian mukaan menestys on hyvinvoivan organisaation sivutuote.

Organisaation tasonnosto alkaa yksilön tasonnostosta, jonka kolme tärkeintä elementtiä ovat paremmat henkiset voimavarat, fyysinen vireystaso ja sosiaaliset taidot.
Teemu Karppinen

Tutustu URSUS-valmennukseen

Harri ja Teemu kertovat videolla tarkemmin URSUS-stressi- ja resilienssivalmennuksesta.