Johtaminen

Johtaminen paineen alla ja kriisissä

Kuka tahansa pystyy toimimaan johtajana kun ajat ovat helpon leppoisia, johtajuus menee puntariin silloin kun on vaikeaa. Esimerkillä johtaminen ei ole vaihtoehto, se on elinehto. Johtajat tarvitsevat valmennusta ja tukea, muuten suorituskyky yli ajan kyykkää.

Johtaminen on vallan käyttämistä, vallan jakamista, se on ihmisiin vaikuttamista ja asioiden tilan muuttamista. Hyvä johtajuus tulee esiin tuottavuuden, tulosten ja ihmisten kasvun yhteistuloksena. Johtaja ei voi ottaa vastuuta kaikista työntekijöiden ajatuksista ja tunteista, mutta johtaja voi luoda mahdollisuuksia työntekijän henkilökohtaiselle kasvulle johtamiskulttuurin ja orgaisaatiokulttuurin kautta.

Johtajuudelta odotetaan aina enemmän, halusit sitä tai et. Johtaja on vaikuttaja ja johtajan tärkeimmistä tehtävistä on luoda olosuhteita hyvälle ja laadukkaalle työlle, siten että ihmiset kokevat ja sisäistävät omakseen organisaation perusarvot ja toimivat yhteisten tavoitteiden hyväksi. Tämä tarkoittaa, että yksilön arvot ja moraali ovat hyvin lähellä organisaation tai työyhteisön arvoja ja moraaleja.  

Image

Valmennuksen viitekehys rakentuu neljän teeman kautta:

 • Yksilöiden mestaruus
  
(Evidence based & Competence based training; Andersen&Arpaia&Gustafsberg)


 •  Tehokas Tiimityö
  
( Experimental Efficiency By Gustafsberg)

 • Esimerkillinen johtajuus
  (The five practices of exemplary leadership by Kouzer&Posner)

 • Oppiva organisaatio
  
(Learning Organisazation by Peter Senge)
HALUATKO, ETTÄ KERROMME LISÄÄ?
Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.